Menu

Gotowanie z Arkiem

Blog poświęcony jest tematom z zakresu kulinariów jak również dietetyki, z uwzględnieniem alergii, bądź upodobań. Jak jeść zdrowo i bezpiecznie

Kasza manna z jagodami

mama.pirata

Jak już zauważyliście latem nie próżnowała i wyprodukowałam multum przetworów. Od ogórki, salatki, po kompoty i owoce w sosikach. Mam też cała półkę w zamrażarce malin i borówek, które na swoim ogrodzie chorował mój brat. 

Mój zeszłoroczny ogródek był lichy ale w tym roku obiecałam sobie że znajda się w nim naprawdę rozmaite warzywa.

Jak wspominałam, Arkowi idą dolne trójki, biedaczek się męczy, a na dodatek robi luźne kupki. Tak więc dzisiaj na powiedoczorek zaserwowałam mu pospolita kaszę manne na wodzie z jagodami domowej roboty.

Jak już mówiły nasze babcie, nic tak nie wiąże kupki jak marchew i jagody. A więc słuchamy babć.

Składniki:

  • 150 ml wody ( przyznam że leje na oko)
  • 5 łyżek kaszki manny
  • Jagody mrożone, domowy słoiczek lub powidła 

Sposób przygotowania:

Do gotującej się wody dodajemy kasze i energicznie mieszamy. Odstawiamy do miseczki. Polewamy jagodami lub dodajemy powidła.

 

 

© Gotowanie z Arkiem
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci